miercuri, 8 august 2007

Spital Pentru Cei Ce Isi Rod Unghiile

Comform spuselor lui Alain-Raymond van Abbe, rosul unghiilor poate fi o boala fatala de care sufera milioane de oameni. Din acest motiv s-a deschis primul spital specializat in tratarea rosului unghiilor. Acesta a declarat:
Ne asteptam sa fim asaltati de pacienti din intreaga lume, mai ales ca acesta este primul centru de acest gen.
Centrul s-a deschis in Olanda, in localitatea Venlo. Problema este ca stiinta nu a reusit sa gaseasca o solutie sa opreasca oamenii din a isi suge degetele sau roade inghiile. Se pare ca acesta este un obicei foarte nesanatos care este chiar periculos. Milioane de persoane ajung la doctor in fiecare an prezentand infectii foarte grave, unele chiar mortale, cauzate de faptul ca inghit bucati de unghii pline cu microbi.

Acum insa trebuie sa fie fericite aceste persoane pentru ca Institutul de Onicofagie Patologica din Venlo a gasit un tratament minune care are o eficienta de aproape 100% in vindecarea acestei "boli". Doctorul a spus ca:
Tratamentul s-a dovedit a fi de succes in peste 98% din cazuri. Foarte putini din cei care au trecut prin clinica noastra au revenit dupa aceea la vechiul obicei


Daca ziceti ca pare stupid haideti sa vedem si cateva statistici. 45% dintre adolescenti isi rod unghiile, 33% dintre copii fac acest lucru si adultii au o sansa de 15% sa fie printre cei cu acest obicei. Detalii privind tratamentul nu au fost prezentate (bineinteles) dar se pare ca ar fi un dispozitiv special care se pune pe maini si impiedica introducerea degetelor in gura. Dublati asta cu o consiliere psihologica si avem "Tratamentul Minune". HMMM, nu mai degraba mi-as lega mainile la spate cate 3 ore pe zi daca am obiceiul acesta? Ar fi cam acelasi lucru. Daca dispozitivul ma opreste din a imi baga degetele in gura inseamna ca sunt multe alte activitati pe care nu le pot face. Tare ma indoiesc ca nu e o manusa gigantica!

Un comentariu:

Leah spunea...

Da...zici tu k e mai simplu sa t lege cineva cu mainile la spate dar intrebarea e..ai vrea acest lucru? Eu de cand ma stiu imi rodeam unghiile(macar nu le inghiteam) si pur si simplu intr-o zi mi-am zis: mai de ce fac asta...k vreau sa am si eu unghii frumoase k si celelalte fetell.lungi si ingrijite. Asa ca de atunci nu-mi mai rod unghiile decat in situatii de foarte mare stres! Cum e si cu tigarile...e o dependenta de care poti scapa numai daca vrei si iti impui acest lucru.Totul e psihic!!!