miercuri, 15 august 2007

Guiness Book – Cea mai vaduta carte din lume, dupa Biblie

Guiness Book a ajuns sa fie cea mai cumparata si cunoscuta carte din lume dupa Biblie, ea ajungand la un tiraj record. Prima editie a cartii a aparut in anul 1952. World Book of Records contine recorduri recunoscute pe plan international din toate domeniile, ea fiind raspandita in aproape toata lumea.

In prezent aceasta carte a recordurilor, care este indragita de un numar foarte mare de persoane, a reusit sa devina cea mai vanduta carte din lume dupa Biblie. Editia din 2008 se anunta a fi la fel de interesanta ca si editiile din anii trecuti cu recorduri cu totul neobisnuite, stabilite cu voia sau fara voia celor care apar in ea.

Din punctul meu de vedere interesul enorm pe care cartea recordurilor, pe numele ei tradus Guiness World Book of Records, o are asupra unui numar enorm de cititori este interesul pe care aceasta il starneste an de an prin recordurile ciudate sau mai putin ciudate publicate. Sunt unele recorduri care, orice ai face, te atrag fara sa vrei dar sunt si cateva care eu personal le-as cataloga ca cel putin ciudate. E frumos sa vezi mii de copii cum danseaza sincron pe nu stiu ce melodie dar mi se pare oribil sa vad un tip cu cele mai multe piercinguri din lume. E interesanta cartea. Biblia a devenit obligatorie in diferite locatii de la scoli si biserici la hotel-uri de mana a doua din SUA. E de inteles de ce Biblia se vinde cel mai bine si de ce Guiness Book are atat succes.

Niciun comentariu: