vineri, 10 august 2007

Cafeaua + Tigara - Combinatie ce creste rezistenta la durere

Combinatia cafea si tigara este una foarte bine cunoscuta de multi romani. De asemenea e foarte bine stiut ca acestea sunt novice pentru sanatate. De mult se incearca a se afla motivul din spatele dependentei cauzate de aceste doua elemente. Comform unui studiu realizat recent, cafeaua si tigara ajuta la cresterea rezistentei organismului la durere. Prin aceasta actiune se poate explica si de ce se ofera o rezistenta puternica la stres impreuna cu dependenta cauzata.

Intr-un mod surprinzator pentru mine, acest aspect a fost demonstrat de cercetatori romani de la Institutul de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, fiind ajutati de un numar de cercetatori de la Institutul de Neurostiinta din Copenhaga.

S-a demonstrat folosindu-se un grup de tineri consumatori care erau dependenti intr-o calitate moderata de cafea si tigari ca rezistenta la durere se dubleaza la ambele sexe cand se produce o combinatie intre tigara si cafea.

Acum ma duc sa imi fac o cafea, sa imi aprind o tigara si sa imi bag ace prin maini sa vad daca e adevarat. Oricum, chiar daca e sau nu important este ca s-a gasit un motiv pentru placerea cauzata de combinatia cafea tigari.

Niciun comentariu: