miercuri, 15 august 2007

"Chinezii mititei", dependenti de net - si nu doar ei

In zilele noastre internetul este un mijloc de informare, de relaxare care in multe cazuri provoaca dependenta, in special minorilor care sunt din ce in ce mai atrasi de acesta modalitate de „relaxare”. Cei mai multi copii dependeti de viciul internetului sunt in tarile cu un numar mare de locuitori printre care se gaseste si China. Ca mijloc de prevenire in raspindirea acestui flagel, China a interzis infiintarea de noi internet-cafe-uri in tara si interzicerea minorilor de a frecventa aceste cluburi de net.

Guvernul chinez are de gand sa extirpe aceasta problema care tinde sa devina majora, deschizand un campus de tratare pentru copiii dependenti de net pentru a-i ajuta sa se reabiliteze si sa reintre in societate. Simptomele cyberdependentei pot fi diverse si chiar periculoase precum: depresie, irascibilitate, panica, agitatie si multe altele, in cazurile acela mai grave ajungandu-se la sinucidere.

Primul pas a fost facut de China in a eradica acest fenomen. Ar trebui ca si celelate tari sa le ia exemplul; sa aiba un cuvant de spus in aceasta dependeta de lumea virtuala. Totul va fi bine daca se va termina cu bine si totul va fi bine daca adolescentii romani nu vor ajunge la randul lor in mare parte dependenti de fascinanta, necunoscuta si imprevizibila lume virtuala. Probabil ca nu se va intampla asa ceva pentru ca tind sa cred ca noi suntem ceva mai bine educati din punctul asta de vedere dar zilnic observ ca totul se schimba. Si eu am fost dependent de mirc, apoi de messenger si acuma de net in general. It looks like I am addicted to the Internet, o nu! Save meeeeee, sau poate nu! Raman dependent de muzica de pe net, de youtube si de wikipedia plus blogs si alte multele!

Niciun comentariu: