vineri, 31 august 2007

Risc Maxim in Siguranta Copiilor

Vestea proasta: peste 2.300 de unitati de invatamant din Romania prezinta risc maxim in ceea ce priveste siguranta copiilor!
Vestea "buna": in total sunt 12.000!

Statul roman s-a gandit in sfarsit sa faca ceva concret in acest caz. Incepand de anul viitor toate unitatile de invatamant vor fi ierarhizate, in 3 categorii: cu grad minim, mediu si maxim de risc. Criteriul utilizat va fi "riscul criminogen" si este definit prin lipsa masurilor de paza si zona in care sunt amplasate. Se pare ca au fost deja catalogate ca avand risc maxim 2.300 de unitati iar prefecturile vor face o analiza lunara pe baza monitorizarilor.

Si ca sa stim si putin din statistica, anul acesta scolar a vazut in jur de 3.000 de infractiuni in jurul scolilor, la acestea participand peste 3.000 de autori, 75% fiind elevi. Bineinteles ca si victimele au fost in majoritatea cazurilor tot elevi. Aceasta statistica arata ca in primul semestru s-a inregistrat insa o scadere cu 24%, fata de anul trecut, in numarul incidentelor. Cauzele vehiculate sunt:
  • plecarea parintilor in strainatate
  • familii dezbinate
  • lipsa de reactie a unor profesori
  • lipsa de reactie a parintilor unor elevi indisciplinati.
E cam tarziu pentru aceasta constatare dar "better late than never" cum se spune. E interesant insa cum prezenta unor jandarmi ar trebui sa ofere securitate pe cand in cazul meu personal nu a facut-o niciodata. Sunt batai in licee in care agentii de securitate nici nu se baga si chiar merg in directia opusa. Sunt foarte curios daca acum se va face cu adevarat ceva!

2 comentarii:

Leah spunea...

sincer si in cazul meu jandarmii si portile de la liceu au fost inchise dar asta nu i-a impiedicat p elevi sa ia droguri, sa chiuleasca sarind gardul sau sa vina beti la scoala!nu stiu daca se va remedia aceste "defecte" pt k la mintea elevilor mereu se va gasi o portitza deschisa de a face ce vor ei!..la o adica cu totii stim..si noi am fost elevi:)

Unknown spunea...

Bataia din shcoala nu-i bataie daca nu se baga jandarmii. Si cand zic "se baga" zic "aleg la intamplare pe cineva implicat shi-l indoaie cu pulanul". Go team!