miercuri, 15 august 2007

Poţi să fii frumoasă şi deşteaptă

Stiti foarte bine zicala care este foarte populara (cel putin asa cred majoritatea femeilor si foarte multi barbati): mai bine frumoasa si desteapta decat frumoasa si proasta. Actrita de origine americana Danica McKellar a vrut sa arate ca si femeile din show-biz pot fi si frumoase si destepte. Potrivit spuselor acesteia o femeie poate sa le aiba pe toate, sa fie o femeie echilibrata si frumoasa si desteapta. Pentru a da dovada de acest lucru ea a scos un ghid care sa fie de folos fetelor pentru a nu privi matematica ca ceva greoi si imposibil. McKellar vrea sa demonstreze ca sa fii desteapta este chiar cool.

Danica a declarat pentru Newsweek ca matematica este folositoare si te poate ajuta sa obtii ce vrei de la viata iar in cele din urma cred ca a reusit sa demonstreze ca o femeie frumoasa si desteapta nu este chiar de negasit.

Oare nu s-a demonstrat asta deja de foarte multe ori? Inca o tentativa de a face un best seller si de a profita de fetele care sunt atat de influentabile la clisee de genul frumoasa si desteapta. De parca daca stii matematica esti destept/desteapta asa deodata si daca nu esti prost/proasta. Stiu multi oameni destepti care nu se impaca deloc cu matematica.

3 comentarii:

Anonim spunea...

true! very true!mai ales cand cunosti oameni care stiu matematica si atat! 12B stie!;)
in rest, nice article! m-a tinut cu ochii lipiti de ecran desi nu's un fan al acestui subiect!;)
keep up the good work!

Adrian spunea...

Nu vroiam sa te tin cu ochii lipiti de ecran, nu e bine pentru ochi :)

Anonim spunea...

Eu vreau sa comentez!! Nu e bine scris! Nu exista zicala "mai bine frumoasa si desteapta, decat frumoasa si proasta". Pe langa faptu ca nu exista morala, nu are nici o logica. Si daca articolul este despre femei proaste, asta nu inseamna ca e si PENTRU femei proaste. :Ppppp Na ca am comentat si acum ma simt mai bine. Rog conducerea sa ia totusi masuri. :PPP
pup pup.
ancki (evident)