marți, 14 august 2007

Cafeaua, remediu impotriva alergiilor

Cafeaua este printre cele mai consumate bauturi. Aceasta imbunatateste performantele fizice si rezistenta la efort si reduce senzatia de oboseala, fiind considerata un aliment sanatos. Studiile arata ca un consum de cafea reduce posibilitatea aparitiei diabetului zaharat dar are si efecte negative, nocive sanatatii noastre, provoaca afectiuni cardiace, pune in pericol sanatatea reproductiva si favorizeaza aparitia unor boli.

Proprietatile terapeurtice ale cafelei se datoreaza antioxidantilor care au un rol de protector al organismului de diverse boli, atacand moleculele daunatoare acestuia. Majoritatea oamenilor sunt mari consumatori de cafea datorita efectului pe care aceasta o are asupra fiecaruia, reda o stare de energie si atentie si ajuta si impotriva alergiilor. Acum, teoretic, eu ar trebui sa fiu super sanatos sau super bolnav? Beau cafea zilnic aproape si cand ies in oras in ultimul timp imi iau de obicei un expresso dublu pentru ca pe cel simplu nu il simt. Presupun ca nu e de bine dar sa nu uitam ca daca combinam cafeaua cu tigara ne creste rezistenta la durere. Acum, la cata cafea beau, probabil nu mai conteaza asta. Partea buna insa este ca am sanse mari sa nu mai simt alergiile, chiar daca le am!

2 comentarii:

Leah spunea...

uuuuh...ce pofta de cafea mi s-a facut!!!!yummmmmmyyy...si-asa nu am fost in chiaro scurro d vre-un an...cred k o sa-i fac o vizita...dak tot face bine cafeaua la alergii

Anonim spunea...

vezi!de-aia beaua, de-aia fumez...asta e pentru toti cei care isi incep dimineata savurand o tigara langa o cafea buna si o melodie pe masura!aici propun jet-are you gonna be my girl... si uite asa incepe o noua zi buna :)