marți, 4 septembrie 2007

Nu mai exista marunt

De vreo 2 saptamani de fiecare data cand ma duc pe la magazine nu mai exista marunt. Ma tot trezesc cu gume sau bomboane rest. Nu ma deranjeaza, guma e mereu utila chiar daca nu am cu cine sa do za french kissing acum dar nah e buna si folositoare oricum. Bomboanele sunt cu doua taisuri: ori sunt foarte bune ori oribile! De asta am ales sa renunt la acest joc de noroc si le dau la prima persoana cunoscuta pe care o intalnesc.

Revenind la subiectul pe care l-am abordat acuma tre sa recunosc ca mi se pare foarte ciudat. Nu se mai gasesc monede de 10 bani si alea de 50 de bani devin din ce in ce mai rare. Cat am fost la Brasov o saptamana, era in caminul unde am fost cazat un automat de cafea care functiona doar pe baza de monede in valoare de 50 si 10 bani. Nu va imaginati cat de greu gaseam ceva ca sa pot sa imi iau o cafea de 70 de bani dimineata si seara. Dispare maruntul si intrebarea este: unde?

6 comentarii:

Leah spunea...

raspuns: in buzunarele cersetorilor!!!!...care apoi sunt schimbati direct in valuta si pana ajunge maruntzisul din nou in portofelele noastre dureaza!

Adrian spunea...

ha, tare explicatia asta, mi-a placut e adevarat ca s-au inmultit cersetorii

Anonim spunea...

Am observat si eu asta de ceva vreme. Peste tot iti cere marunt (mai ales la bilete), dar de unde sa il dai?! Ce e mai rau e ca la bilete daca nu ai 10 bani, ori renunti de buna voie la ceilalti 40 bani (ma refer in Constanta unde biletul e 2,4 lei), desi uneori te trezesti ca nici asa nu e bine, ca nu vor sa iti dea bilet si sa iti pastreze banii. Shoot them!

Dragos spunea...

eu m-am hotarat sa fac alta chestie..
strang un pumn de gume/bomboane si ma duc sa cumpar paine si alte asemenea cu ele... Oribit e noua moneda a Romaniei :)

Anonim spunea...

Chestia e premeditata, adica nu vor sa scoata maruntul la "vanzare" ,pt k oamenii care vand au vazut ca la sf.zilei cand isi fac casa le ramane un plus de casa super, si asta zi de zi ,este mai mult decat salariul, daca in fiecare zi faci 20 roni * 30 zile ,sambata si duminica = 600 roni.

200 roni nu e greu de facut ,daca ai 1000 de clienti cate 0.20 roni adica 20 bani.= 200 roni pe zi .
Este un fel de cersetorie,la drumul mare.
Negociaza cu tine astia, tin lumea la rand la nesfarsit pentru 25 bani roni care erau 2500 lei vechi .

omul pierde din vedere faptul ca maruntisul acesta este valoros.

Anonim spunea...

eu m-am obisnuit ca fara sa fii intrebat daca doresti, te trezesti cu o gumita, bombonica sau praf de copt ca rest. la un moment dat m-am enervat ca vanzatoarea mi-a cerut 3 mii vechi (cea care de obicei imi dadea gumite & co) si am deschis portofelul si i-am dat o gumita. reactie... a ramas blocata si dupa cateva secunde imi zice ca mi-a cerut bani... si i-am zis ca si eu cand astept restul de la ea il astept tot in bani... Ei pot da gumite noi nu !!!