vineri, 7 septembrie 2007

Scandalul iPhone

Apple tocmai si-a lansat noua linie de iPod, un iPod Nano modificat si inca un aparat nou pe nume iShuffle. Aceasta lansare a avut o problema neasteptata in sensul ca a adus cu sine si o ieftinere a iPhone-ului de $200. Modelel de 4GB au fost retrase si vor fi vandute pana stocul se va termina iar pe piata va ramane doar iPhone-ul de 8GB, ce poate fi cumparat pentru 399 dolari in loc de pretul initial de la lansare de acum 10 saptamani, 599 dolari. Aceasta ieftinire a venit ca un soc pentru cei care si-au cumparat deja noul telefon mobil despre care vorbeste toata lumea si pe buna dreptate. Tim Byers, un cunoscut analist a declarat:
"Persoanele care au cumparat iPhone-ul cu saptamani sau poate luni in urma sigur sunt deranjati de ieftinire. De acum se vor gandi de doua ori sa fie primii care cumpara produse noi Apple. Suna putin a disperare si acest fapt nu coincide cu politica Apple."
Cu toate ca sunt oameni nervosi trebuie sa consideram si faptul ca vor fi si oameni foarte bucurosi. Noul pret de 399 dolari este mult mai acceptabil si analistii considera ca vor fi mai multe vanzari ale telefonului mobil. Aceasta miscare este una cu 2 taisuri dar se prea poate ca sa aiba un rezultat bun pentru firma. Nu se stie inca impactul cauzat de anunt. Singurul lucru care s-a schimbat momentan vine de la bursa, unde actiunile Apple au scazut cu mai mult de 5%. Pe viitor probabil vor creste dar e ciudat motivul pentru care compania a decis ieftinirea asa rapid dupa lansarea oficiala.


Niciun comentariu: