sâmbătă, 1 septembrie 2007

Stiati Ca?

Articolul asta va fi bazat pe expresia”stiati ca”…mai pe scurt va voi prezenta unele curiozitati la care probabil nu v-ati fi gandit vre-o data! Spre exemplu: stiati ca in urma unui studiu facut de National Geografic, in maxim 50 de ani oamenii cu parul roscat vor deveni o raritatate? Acesta consecinta este urmata datorita casatoriilor mixte! Copilul unui roscat si al unui brunet va avea culoare parului intre acestia 2, astfel pierzandu-se gena “parului portocaliu”!

Stiati ca pofta de mancare nesanatoasa este ereditara? Ei bine, in urma unui studiu facut pe hamsteri s-a dovedit ca daca mama era hranita cu cipsuri, biscuiti si dulciuri, urmasii lor erau predispusi spre acelasi mod de hranire! (acum stau si ma intreb de ce suntem mereu comparati cu animalele)

O alta curiozitate care mi-a atras atentia este faptul ca din cauza incalzirii globale oamenii de stiinta au inceput sa studieze mai mult efectele acestora, ba chiar mai mult, ei au topit niste bucati de gheatza din Antarctica vechi de milioane de ani pentru a readuce la viata niste bacterii si microorganisme! Acestea, in functie de vechimea lor se dezvoltau mai repede (isi dublau marimea de 7 ori p zi) sau mai incet (isi dublau marimea in 30 d zile)! Ei doresc sa faca colonii de microbi insa acestia afirma ca nu prezinta nici un pericol pentru specia noastra! (sa dezghete cativa dinozauri si sa ii creasca in colonii…ca doar ce ne pot face?)

Si ca o ultima curiozitate care va va da de exersat sau cel putin de meditat este faptul ca mintea sau creierul uman ne poate sterge amintirile neplacute! Conform unui studiu american, oamenii pot fi invatati sa uite anumite amintiri neplacute! Programul consta in memorarea a 40 de imagini care contineau un chip emotional neutru si le era atribuita o scena perturbanta! Ei au fost supusi unui exercitiu, li se aratau acele imagini pt a vedea daca au retinut scenele perturbante sau nu!..like uau…zici ca esti in MIB…acum intrebarea e..cati oameni ar fi dispusi sa urmeze programul asta?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu-i bai la primul punct... pentru aia s-au inventat vopselele , oricum barbatii roscati nu-s pe gustul meu ...