sâmbătă, 23 august 2008

De ce Long Tail Keywords?

Profesionistii in marketing online si cei care castiga multi bani din Adsense se orienteaza foarte mult spre ceea ce este cunoscut sub termenul de "long tail keywords". Multi dintre voi probabil stiti deja despre ce este vorba, in timp ce altii nu au auzit deloc si SEO-ul facut de ei se bazeaza pe cuvinte cheie de lungimi normale. Haideti sa discutam putin despre ce este vorba si de ce ar trebui sa folositi cuvinte cheie lungi in optimizarea blog-urilor sau site-urilor voastre.

Aceste cuvinte cheie lungi, long tail keywords, sunt acele "Fraze" formate din 3-4 cuvinte si de obicei discutam de ceva specific produsului vandut sau topic-ului principal al site-ului. De obicei un client va cauta ceva mai specific pentru ca stiu exact ce cauta si ce vrea sa cumpere. In aproape toate cazurile un astfel de long tail keyword se converteste mult mai mult intr-o vanzare in comparatie cu un search normal. In acelasi timp vom vorbi si de trafic mai mult spre un site.

Se observa ca foarte multi incearc sa obtina un rank cat mai mare cu niste cuvinte cheie scurte. Daca se reuseste asa ceva se va obtine bineinteles un trafic mai mare venit din motoare de cautare. Partea care este de obicei neglijata este legata de faptul ca este mult mai usor sa obtii un rank bun cu un long tail keyword decat cu unul normal. Sa discutam putin pe niste termeni exacti, pe care ii foloseam la un moment dat. Cu toate ca statistica se poate sa se fi schimbat, nu o luati in nume de rau ca asta era in momentul respectiv. Keyword-ul "Fitness" era cautat de 2260 de ori la momentul in care facusem research-ul. Pentru a putea obtine un rank mare la acest cuvant este foarte dificil, fiind atatea site-uri care trateaza acest subiect. Asta pentru ca erau 3.9 milioane de site-uri care erau gasite in google la acel cuvant cheie. In acelasi timp, daca am fi cautat "women's bodybuilding poses" vorbeam de doar 32 de cautari pe zi dar numai 6 site-uri care sunt optimizate pe acest keyword. ATENTIE! La orice search in google mai intai se cauta keyword'ul compus si apoi related searches care sunt incluse automat in cautare si seamana cu ce se cauta. Rezultatele cautarilor erau cam de 50,000 dar numai 6 exact cu acest keyword. Daca se face o optimizare buna pe o pagina dupa acest long tail keyword era garantata pagina 1 in google. Din cele 32 de cautari putem fi fericiti si cu 15 daca intra pe site-ul respectiv. Cu 10 astfel de long tail keywords putem obtine un trafic constant de 150 de vizitatori pe zi, nu? Apoi ne puteam orienta spre un alt cuvant, "Extreme fitness women", care avea 24 de cautari si doar 4 pagini in Google indexate.

In timp ce se face aceasta optimizare bazata pe long tail keywords, incetul cu incetul tot mai multe pagini sunt indexate de Google si se creste indirect si rank-ul la alte cuvinte cheie care vor fi folosite oricum in paginile voastre, chiar daca focus-ul principal este pe long tail keywords. In cazul de mai sus asta va include termeni ca "fitness models", "lose weight", "fitness", "fitness training", "fitness tips", "female fitness" si asa mai departe. Folositi aceste long tail keywords mai intai si daca sunteti seriosi in facut bani pe net din Adsense sau vanzari de produse, va recomand din toata inima sa folositi WordTracker, cu toate ca este un serviciu platit. Puteti obtine un research foarte bun de acolo asupra ce cuvinte sa folositi in optimizarea paginilor voastre.

4 comentarii:

Anonim spunea...

si daca alegi sa faci un site cu 10 articole cu long tail keywords cum realizezi promovarea? Promovezi siteul principal sau cele 10 articole in parte?

Adrian spunea...

Asta alegi tu cum sa faci. Eu personal cred ca mai degraba tot site-ul dar anumite link-uri care merg specific pe acele long tail keywords nu ar strica. Long tail keywords sunt foarte bune in a atrage trafic specific care cauta ceva anume care poate fi pe site-ul x. Observ ca tu ai acolo bani pe net topic-ul principal al site-ului. Daca poti sa aflii ce cautari se fac relativ cu bani pe net poti sa iti faci optimizare si in legatura cu bani si net si online, cuvantul "pe" nefiind prea interesant.

Anonim spunea...

siteul in care am tratat long tail keywords este http://weightcalc.com si neavand prea multa experienta in promovare mi-am pus problema mentionata mai inainte. Merci de raspuns, mi-ai fost de ajutor.

Adrian spunea...

vezi ca ai greseli gramaticale de baza acolo. Ai grija foarte mult la asta!