miercuri, 20 august 2008

Sighisoara 2008

A trecut destul de mult timp de cand nu am mai postat nimic dar asta pentru ca am avut o vacanta prelungita cauzata de diferiti factori. In fine, de acuma o sa va plictisesc mai des si incep cu Festivalul de Arta Medievala din Sighisoara 2008. Stiu ca s-a tinut la sfarsitul lui Iulie si acuma suntem la sfarsitul lui August dar abia acuma am apucat sa povestesc cate ceva despre el. Festivalul este mul mai civilizat decat in alti ani si asta probabil si datorita faptului ca exista o taxa de intrare in cetatea Sighisioarei si nah, cam acolo vrei sa mergi de fapt.

Am stat in camping Aquarius, la casute nu la cort. E un loc bun pentru un astfel de trip dar cu dusurile era cam dificil sa te descurci din nefericire pentru ca erau doar 2 (unu de baieti - unul de fete) pentru toate cabanutele si pentru cine statea cu cortul. Bineinteles ca erau foarte multi cu cortul.

Festivalul in sine a fost destul de dragutz dar asta nu datorita concertelor. Bineinteles ca au fost si momente frumoase cu muzica medievala si formatia Eternum m-a impresionat foarte mult. La fel si Radu Gheorghe care a facut un spectacol reusit. A fost si un spectacol de foc interesant si nu numai. Oricum, Sighisoara suprinde prin propria-i viata si exact cum te-ai astepta au existat studenti cantand la chitari peste tot, la vioara chiar si intr-o seara si un tip la contrabass.

Singurele probleme sincere au fost cu locuitori ai Sighisoarei, care nu ma asteptam sa fie asa tupeisti, probabil manelisti care se bucurau ca au cum sa se ia de oameni care nu vor scandal. Pe mine de exemplu m-a oprit un tip cu camasa descheiata sa ma intrebe dracu stie ce pentru ca nu am inteles. Tind sa cred ca norocul lui a fost faptul ca cineva (stim noi cine dar nu putem sa spunem in public :)) m-a tras de mana sa mergem mai departe cam in momentul in care mi s-a incordat pumnul sa porneasca spre fata lui. Dupa aceea bineinteles ca tot cu tupeu ala cu replici de genul "Ai grija ca iti dau una de xyz!"

In fine, un festival foarte frumos cu amintiri foarte placute, unul care poate ar fi fost mai reusit daca nu veneau sa cante oameni care nu aveau ce sa caute acolo (muzica tiganeasca - chiar daca cu jazz - la festival de arte MEDIEVALE?). Sa vedem ce va fi la anul!

PS: O sa postez cum reusesc sa transform filmuletele 2 filmari mici cu Eternum cantand 2 pasaje din melodii de la Celelalte Cuvinte! Reveniti maine, cel tarziu poimaine pentru asta!

Niciun comentariu: