sâmbătă, 3 noiembrie 2007

Muzica Zilei - Mika - Relax, Take it Easy si Grace Kelly

Te intrebai cum suna Mika cantand live! Ei bine si eu asa ca am cautat pe YouTube, bineinteles. Am gasit un videoclip cu Mika cantand piesa Relax, Take it Easy live la Soho (nu stiu unde e asta). Si ca sa fie totul complet, a trebuit sa gasim si un live la Grace Kelly si il postam si pe ala (e al doilea videoclip duh). Prima data cand am auzit Mika nu prea mi-a placut dar apoi am fost putin mai atent si tipul chiar suna foarte bine. Asemanearea vocii cu cea a lui Freddie Mercury este destul de vizibila chiar daca nu am putea sa ii comparam si melodia Relax, Take it Easy mi se pare foarte reusita si nu numai mie. Si daca tot vorbim de Mika, nu ar fi frumos sa nu spunem si cate ceva despre el.

Momentan sta in Londra (probabil canta si pe acolo mai des in concerte ca in Europa) si numele lui adevarat este Mica Penniman. Radacinile lui sunt in Beirut, orasul in care s-a nascut. Tendintele lui de a ridica vocea sus si puterea de a tine notele vine datorita profesorului de canto Alla Ardakov, rus, specialist in opera. Mika a compus primul album dupa ce a ascultat Hear-Shaped Box de la Nirvana si a compus si un jingle pentru o reclama la Orbit. Prima melodie lansata pe plan mondial a fost "Grace Kelly" si aceasta lansare a fost facuta pe internet prin download in vreo 2 magazine de specialitate. In fine, cred ca v-am plictisit destul cu detalii despre Mika. Daca vreti sa stiti mai multe, enciclopedia aia gigantica gratis de pe net are ceva informatii si avem si site-ul personal al artistului www.mikasounds.com

In continuare va invit sa vedeti cele doua videoclipuri cu Mika cantand LIVE melodiile Relax, Take it Easy, respectiv Grace Kelly:



Un comentariu:

Anonim spunea...

e bestial. ar trebui sa cauti din nou pe youtube mika live si sunt zeci de concerte acum, dupa 1 an de zile. e super.