joi, 8 noiembrie 2007

Muzica Zilei - HIM

OK, nu sunt un mare fan HIM dar sunt cateva melodii care imi plac foarte mult. Cat am stat un an in Italia ascultam in drum spre munca diferite CD-uri si erau doar doua melodii pe care le ascultam de fiecare data: HIM - Gone Withe The Sin si Haggard - Herr Mannelig. OK, recunosc, amandoua sunt rock dar nu asta conteaza. Acuma vorbim despre HIM. Foarte multi cred ca HIM este de fapt numele cantaretului dar nah, asa se intampla de obicei caci lumea asociaza formatia cu cantaretul de cele mai multe ori. Acel cantaret este Ville Valo si este cam greu de trecut cu vederea. El a fost unul dintre cei trei care au format formatia HIM in 1991, ceilalti doi fiind chitaristul Mikko Lindstrom si basistul Mikko Paananen.

Un fapt interesant este ca formatia este de origine finlandeza si este singura trupa de rock din Finlanda care a reusit sa vanda destule albume ca sa ajunga la nivelul de GOLD in SUA. HIM a reusit multe in industria muzicala cu Heartagram (simbolul lor care este recunoscut oricand), cu un sound reusit si care te face sa dai din cap chiar daca versurile sunt uneori intunecate si totusi romantice. Cu siguranta orice EMO din lume are acasa cel putin un CD cu HIM sau ceva melodii pe care le apreciaza foarte mult downloadate de pe net cum ar fi Join me in Death sau Gone With the Sin. Putini apreciaza muzica lor cu adevarat si stilul care este o combinatie de Gothic metal, Goth Rock, Alternative rock si Heavy Metal. Si mai este inca ceva ce probabil nu stiti. HIM era cunoscuta ca His Infernal Majesty dar acum acest nume nu mai este folosit si sunt trei motive pentru acest lucru. In primul rand finlandezii pronuntau cu greu acest nume. In al doilea rand formatia a folosit acest nume doar ca o gluma, neluand nici ei in serios semnificatia acronimului. Al treilea este ca HIM a inceput sa fie urmarita de asocieri de culturi satanice si oamaneii chiar credeau ca formatia este legata de Satana intr-un fel sau altul, ceea ce clar nu este adevarat. In cel mai rau caz poate fi acuzata de folosirea esteticii uratului dar in nici un caz de satanism (cu toate ca avem acel Heartagram care seamana cu o pentagrama - simbol deseori folosit ca o scuza de a lega ceva de Diavol).

In fine, revenind va propun sa ascultam putin HIM. Mai intai o mica bucata din melodia Gone With The Sin, cantata live. Am alest acest videoclip pentru ca inceputul este diferit si chitara electrica suna foarte bine:

A doua melodie pe care v-o propun de la HIM astazi este preferata mea din tot ce au scos ei pana acuma ca formatie si anume Rip Out the Wings of a Butterfly. Enjoy:

Niciun comentariu: