vineri, 6 iulie 2007

Biserica Ortodoxa Discriminata?

Reprezentanti ai Patriarhiei Romane considera ca eliminarea simbolurilor religioase din scoli si afisarea acestora doar in timpul orelor de religie reprezinta "o masura brutala si nejustificata de restrangere a libertatilor religioase", asta ducand la o discrimanare a credinciosilor. Biserica Ortodoxa ROmana considera ca simbolurile religioase sunt prezente in salile de clasa datorita consimtamantului si dorintei parintilor, elevilor si a profesorilor.

OK, acuma sunt curios cati elevi de clasele 1-8 stiu macar ce icoana este cea de pe perete si la cei de liceu sunt curios daca vor icoane pe pereti. Cum se poate afirma ca elevii au acordat consimtamant pentru asa ceva? Sunt absolut sigur ca daca ar fi dupa elevi in doar cateva clase ar mai aparea semne religioase. In primii 12 ani de scoala pe care i-am facut am vazut icoane peste tot, in fiecare clasa, e adevarat dar nimeni din colegii mei sau din alte clase nu s-au simtit mai bine pentru ca erau acolo, nu au fost inspirati de prezenta lor, nu s-au bucurat ca sunt acolo dar nici nu au avut nimic impotriva. Fiecare e liber sa faca ce vrea si oricum partea cu icoane in salile de clasa e o decizie ce apartine fiecarei scoli/liceu in parte si nu Bisericii Ortodoxe Romane care degeaba protesteaza. Oricum peste vreo 30-50 de ani nu o sa mai fie nici una pentru ca religia devine din ce in ce mai ignorata de tineret!

3 comentarii:

Anonim spunea...

cu siguranta este doar dorinta parintilor ... poate divinitatea ii ajuta odrasla sa ia o nota buna la mate ... cine stie? :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.