miercuri, 22 octombrie 2008

Prins cu 500 KM pe Ora pe DN1

Deci a fost atat de amuzant cand am aflat asta. Un sofer a primit o amenda acasa, luata pe DN1 in timp ce ar fi circulat cu 500 KM/h. Nu conteaza cine a fost sau ce masina a fost. Problema este ca aici avem un precedent foarte periculos pentru politia romana, care si asa este vazuta atat de prost. Scandalurile legate de politie si de radare sunt numeroase, ca sa nu mai spunem dovezile prin care s-a aratat la televizor ca se pot face erori la aparatele pe care le avem momentan in dotarea politiei rutiere. Oricum, s-a negat clar ca ar fi ceva comun si se considera ca a fost doar o eroare izolata. Acuma intrebarea pe care si-o pune orice sofer este: "Oare nu cumva se fac si erori mai mici?"

Pe taica-meu l-a prins radarul-camera in comuna Nicolae Balcescu avand o viteza de 80 KM/h in localitate. Acuma intrebarea care se ridica este: "Cum de taica-meu avea asa o viteza acolo?" Intreb asta pentru ca tatal meu este sofer profesionist de vreo 35 de ani si nu a luat decat o singura amenda de viteza in viata lui pentru o depasire de 10 km/h, nu 30 km/h. Pana si cand se grabeste taica-meu merge mult mai incetu decat mine si depaseste limita legala cu maxim 20 de km/h. Ar trebui sa stiu ca doar merg cu el la volan din cand in cand de vreo 15 ani pe putin (spun 15 pentru ca abia de pe atunci poate m-am gandit sa ma uit si la viteza si in general la masina).

Si acum ca sa fim exact in partea opusa a chestiunii. Eu personal am trecut pe langa aceeasi camera radar ca taica-meu cu aproximativ 90-100 km/h (pentru ca nu stiam ca e acolo si detector nu am) si culmea, nu am primit nici o amenda acasa. Din punctul meu de vedere asta inseamna ca e ceva ciudat la mijloc.

Niciun comentariu: