marți, 28 octombrie 2008

Politica si Blog-urile

Ati observat ca si aceasta ultima frontiera a internetului a fost trecuta de politicieni? Acum nu mai exista atat de multe site-uri ale candidatilor ci blog-uri ale candidatilor. Adrian Nastase a fost printre primii care si-au deschis un blog, apoi Iliescu si tot asa am ajuns la foarte multe. Pana si Gigi Becali, care nu avea idee ce e ala un blog si-a deschis unul. In ultimul timp ma mai uit prin presa online si tot vad articole politice care nu sunt deloc obiective. Totul devine atat de subiectiv si acesti politicieni care sunt in cautare de voturi promit marea cu sarea si pe Internet. Chiar am fost atent la unele blog-uri si bag mana in foc ca persoanele in cauza nici macar nu isi scriu singuri post-urile. Asa cum majoritatea discursurilor politice sunt scrise de alte persoane, de ce sa nu credem ca si blog-urile sunt scrise de altcineva?

Hai sa luam un exemplu concret. In medie, un om normal, daca are ideile in cap si e bun pe tastatura, poate scrie in jur de 400 de cuvinte in minim jumatate de ora. Acuma unii politicieni nici macar nu stiu unde sunt tastele pe tastatura. Cum e posibil sa vedem 3 post-uri intr-o zi, fiecare de in jur de 1000 de cuvinte? Eu personal scriu 400 de cuvinte in maxim 15 minute. Hai sa luam exemplul asta.

400 cuvinte = 15 minute => 1000 cuvinte = aproximativ 40 de minute

3 post-uri de 1000 cuvinte fiecare = 120 de minute = 2 ore.

Chiar pot eu sa cred ca acest politician care oficial sta 8 ore la servici plus drum plus familie plus etc. poate sa stea aceste MINIM 2 ore in fata unui calculator pentru a publica articole pe blog-ul lor? Nu cumva este total exagerat? Suntem mintiti si pe monitoare si in presa si la televizor.

PS: acest post (pana inainte de PS) are 304 cuvinte, scrise in 10 minute cu o cursivitate fara oprire. Avand in vedere ca sunt atatea mesaje politice si alte elemente legate de partide in post-urile respective, oare nu e ciudat? Eu vad cat timp sta un blogger normal pe net pentru 2-3 articole si nu am cum sa cred ca unele post-uri sunt scrise de persoanele in cauza!

Niciun comentariu: