joi, 9 octombrie 2008

Cutit Sau Pistol?

Vorbeam cu un bun prieten de-al meu referitor la cutit. Tipul are multi ani de arte martiale in spate, box si inca niste bonusuri in bataie. De-a lungul antrenamentelor lui a facut si lupta anti cutit. Tipul este foarte bun la bataie tocmai pentru ca a ales sa invete exact ce este eficient. Din ce mi-a spus, tehnicile cele mai bune de aparare anti cutit, intr-o lupta pe strada duc la sacrificarea unei maini, de obicei prin a lasa adversarul sa infinga cutitul in antebrat. Asta pentru ca (in caz ca nu stiati) daca un obiect ascutit intra in antebrat si incordati antebratul el este foarte greu de scos de acolo, deci adversarul este dezarmat.

Toata discutia asta m-a facut sa ma gandesc la politia din America. Sunt foarte multe cazuri in care politistii impusca agresori care au cutite. Majoritatea oamenilor ii condamna dar hai putin sa gandim altfel. De ce va este mai frica? De cutit sau de pistol? Daca un tip scoate un pistol ce faceti? Inteligent ar fi sa fugiti pentru ca un glonte te omoara instant! Daca scoate un cutit ce faceti? Exista o sansa sa doriti sa luptati. Acum sa ne gandim putin! Majoritatea persoanelor care ar scoate un cutit la voi stiu sa il foloseasca si au facut antrenamente poate chiar in lupta cu un cutit. In acest caz este cam greu sa il dezarmezi. Din acest motiv politsitii americani trag. Am facut un mic research si exista poze pe net si chiar articole care arata politisti taiati foarte urat in urma unor incercari de a dezarma atacatorii. In acest caz, mai degraba traiesti cu atitudinea "Shoot first, ask questions later!" Foarte multi politisti mor injunghiati si foarte multi tineri mor pentru ca se bat cu atacatori care au cutit.

Sfatul meu, dupa ce mi s-au aratat niste tehnici de lupta cu un cutit (nu de aparare contra cutit) este ca atunci cand cineva scoate un cutit la voi si nu aveti cum sa fugiti, puneti mana pe o arma, preferabil cat mai mare. Exemple stau in bate, scaune, mese, pietre (aruncate inspre adversar bineinteles) si orice altceva care este mai mare si mai puternic. Acest simplu lucru s-ar putea sa va salveze viata (si poate nu numai a voastra). Oricat de bun ar fi tipul, o bata e mai puternica decat un cutit daca este folosita bine!

Niciun comentariu: