sâmbătă, 22 decembrie 2007

Ombladon Primeste Ban de la CNA

OK, problemele Parazitii versus CNA nu sunt cine stie ce surpriza. Acum avem un nou episod de interzicere. Consiliul National al Audiovizualului a decis ca postul de televiziune MTV trebuie somat public pentru ca a difuzat pe 13 decembrie videoclipul lui Ombladon la melodia "Cheia de sub pres". Se pare ca acest videoclip contine scene de violenta asa ca posturile de televiziune nu au dreptul sa il difuzeze.

Se pare ca totul a pornit de la 3 reclamatii ale telespectatorilor care acuzau violenta textului si a imaginilor din acest videoclip. Oficial, acest videoclip incalca prevederile articolelor 40 si 39 aliniatul 1 din Legea audiovizualului. Asta inseamna ca
"este interzisa difuzarea de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor, in special programele care contin pornografie sau violenta nejustificata" si "este interzisa difuzarea de programe care contin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie, nationalitate, sex sau orientare sexuala"
M-am uitat si eu la videoclip si da, poate ca instiga la violenta la o prima vedere dar nu mi se pare cine stie ce violenta in acel videoclip. Sunt altele mult mai rele in strainatate care sunt acceptate lejer dar nah, suntem in Romania, oficial gandim altfel.

Un comentariu:

Ciobanu Alin Marcel spunea...

pai nah, asta e. a devenit un reflex. nu e frumos sa vorbesti rau despre morti, dar pilif si-a lasat adanc amprenta pe acolo ...