luni, 19 octombrie 2009

Marko Bela isi ia Nasul la Purtare

Marko Bela isi permite cam multe in ultimul timp, de cand e bagat in seama UDMR-ul. Hai sa vedem mai intai exact declaratia lui:

"Ar fi formidabil sa avem un prim-ministru neamt si un presedinte maghiar, nu stiu daca nu ar rezolva o serie de probleme. Deja discutand posibilitatea foarte serios - si avand o majoritate in acest sens - a desemnarii unui prim-ministru neamt, ar trebui sa facem si celalalt pas, de a avea un presedinte maghiar si tanar, e vorba de Kelemen Hunor"

Sincer nici macar nu ma intereseaza cine este acest Kelemen Hunor sau care sunt calificativele lui la X Y Z sau de ce UDMR-ul crede ca el ar fi un presedinte bun. Este total de prost gust sa traiesti in Romania si sa spui ca ar fi bine ca presedintele sa fie maghiar (ca sa nu folosesc cuvantul ungur). Se pare ca toata lumea uita faptul ca traim in Romania. Oricat de proasta ar fi tara asta si oricat de rau ar merge unele prin ea, cum sa avem presedinte Ungur/Maghiar? Am ajuns oare chiar asa de rau? Oare ce s-ar intampla in cazul in care ar iesi un presedinte ungur in Romania? Oare nu cumva ar fi un scandal imens? Si ce este cel mai deranjant este ca noi nici macar nu mai suntem destul de Romani ca sa ne deranjeze macar acest gand. Pe de alta parte rromii, maghiarii, germanii din Romania sunt uniti iar noi romanii nu. Trist! Trist!

Niciun comentariu: