miercuri, 10 septembrie 2008

Cum sa Atasezi Domeniu la Blog-ul tau Blogspot

Ultimul post pe care l-am scris a fost legat de faptul ca SaZicemCa.blogspot.com tocmai a devenit drakudemine.com. Trecerea la domeniu prin hostarea blog-ului pe blogspot era teoretic usor dar am intampinat cateva mici probleme si din acest motiv trebuie sa vi le spun ca sa stiti cum sa atasati un domeniu la blog-ul tau Blogger. In primul rand recomandarea mea este sa va cumparati domeniile de pe GoDaddy.com. Totul este foarte simplu si rapid si puteti plati folosind paypal (cont verificat necesar) sau carte de credit. Dupa ce ati cumparat domeniul o sa trebuiasca sa faceti modificari in 2 locuri: in contul vostr Blogspot si in contul vostru GoDaddy. Ideal este sa faceti mai intai modificarile in GoDaddy si apoi dupa 2 zile in Blogspot. Asta pentru ca dureaza o perioada pana cand DNS-ul se modifica pentru toata lumea si atunci nu are sens sa pierdeti timp sau vizitatori din acest motiv. Log-in in contul vostru GoDaddy si mergeti la Domains -> My Domains. Dati click pe domeniul pe care doriti sa il folositi. Acum va trebui sa apasati pe "Total DNS Control And MX Records". Spre deosebire de tutorialul oferit de Blogspot, aici sunt cele mai mari sanse sa trebuiasca sa faceti 2 modificari, nu doar una. In sectiunea CNAMES cautati titlul "www" si dati edit (creionul de pe acelasi rand). Modificati Host Name cu valoarea "ghs.google.com". Salvati si apoi cautati entry-ul notat cu "@". In dreapta lui va arata ca valoarea este un IP. Acesta este folosit ca parking de catre GoDaddy si va poate creea probleme mai departe (dupa cum voi preciza putin mai jos). Acest entry trebuie sters complet si o puteti face prin a apasa X-ul de langa creion de pe acelasi rand. Acum am terminat cu contul GoDaddy.

Intrati in contul blogger si duceti-va la Setari. Vom folosi numele in romana pentru ca majoritatea am observat ca are blogger-ul setat sa afiseze aceste detalii in lb romana. Selectati publicare si apoi comutati tot spre domeniul vostru, setari avansate. scrieti domeniul vostru cu tot cu WWW. Ex: www.drakudemine.com. Apoi selectati si casuta cu redirectionare domeniu.com catre www.domeniu.com. Nu mai modificati altceva si introduceti codul din imaginea anti SPAM.

Aceste modificari din blogspot e bine sa le faceti la 48 de ore dupa ce le-ati facut pe cele necesare in GoDaddy.com. Daca nu stergeti acel entry numit "@" veti observa ca atunci cand vreti sa accesati domeniul fara www veti fi redirectionati catre o pagina parking oferita de GoDaddy. Cam asta este tot! Procesul este usor si va urez succes.

12 comentarii:

Anonim spunea...

de ce blogger si nu wordpress? :D

Adrian spunea...

Pentru ca am ales ca blog-urile mele care imi plac si pe care scriu personal sa fie blogger si cele din care scot bani sunt pe wordpress :)

Florin spunea...

salut, te rog baga id ul meu florin20062000 am nevoie de putin ajutor te roggg, doar cateva intrebari.

Adrian spunea...

pune intrebarea aici daca o ai pentru ca nu adaug id-uri in mod normal. Probabil iti pot raspunde si aici

Anonim spunea...

Ceau!

Am si eu o intrebare daca ma poti ajuta. Am rezolvat toata treaba cu redirectionarea.. cand intru pe mydomain.com ma duce pe mydomain.blogspot.com dar invers nu merge.. daca tst mydomain.blogspot.com zice ca page cannot be displayed. Stii cumva ce ar trebui? Trebuie neaparat sablonul clasic? O fi asta vina?

Mersi!

Adrian spunea...

din nefericire nu stiu sigur dar mi se pare ca doar exact asa cum a fost scris mai sus se poate. Eu am facut putin diferit si am intalnit o problema foarte similara cu a ta :(

Black Sheep spunea...

Adrian ! Ti-am trimis un mail pe gmail ...astept raspuns...ms mult ;)

Anonim spunea...

Am sters @ acela, o sa functioneze dupa 48 de ore ?

Adrian spunea...

da, teoretic dupa maxim 48 de ore dar cel mai probabil 24. Daca nu vrea recomand sa intrii in contact direct cu support de la domain register-ul ales

Anonim spunea...

Nu a mers:( zi mi mai in detaliu unde sa ma uit si ce sa fac te rog, ms anticipat.

Anonim spunea...

Mundania did [url=http://itkyiy.com/lasonic-lta-260/]lta chile[/url] just fine [url=http://itkyiy.com/methylprednisolone-acetate/]methylprednisolone and alcohol[/url] hollow eye [url=http://itkyiy.com/sces/]sce discounts[/url] his book [url=http://itkyiy.com/k-chlor/]atenolol chlor[/url] continued exile [url=http://itkyiy.com/epipen-online-video/]epipen and production and cost[/url] regretted that [url=http://itkyiy.com/bio-identical-estrogens/]overweight women estrogens hairy[/url] isle looked [url=http://itkyiy.com/vertigo-meclizine/]side effects of meclizine[/url] too true [url=http://itkyiy.com/goody's-credit-card-bill/]goody's warn notice[/url] the completion [url=http://itkyiy.com/sodium-xylene-sulfonate/]barium diphenylamine sulfonate[/url] wrong all [url=http://itkyiy.com/technetium-99m/]technetium ecd[/url] interest only [url=http://itkyiy.com/siberian-ginseng-increasing-testosterone/]ginseng and medicine[/url] the beginning [url=http://itkyiy.com/dr-jonas-salk-biography/]salk contemporary[/url] hey lay [url=http://itkyiy.com/fond-du-lac-reservation-tribal-enrollment/]fond du lac wi newspaper[/url] toward her [url=http://itkyiy.com/tramadol-vs-vicodin/]online pharmacy vicodin hydrocodone[/url] her immediate [url=http://itkyiy.com/removing-chlorine-with-sodium-thiosulfate/]sodium thiosulfate vs hydrochloric acid[/url] horrific implicatio [url=http://itkyiy.com/peekaboo-petites/]cleo petites[/url] were cute [url=http://itkyiy.com/tummy-tucks-brooklyn/]table that tucks into sofa[/url] watch out [url=http://itkyiy.com/turbo-backup-pep/]pep plus turbo backup[/url] other necessitie [url=http://itkyiy.com/diphenhydramine-lawsuits/]diphenhydramine hcl for sleep[/url] the dusky [url=http://itkyiy.com/ethyl-epa-purified/]purified compressed air[/url] properly appreciate nacronim.

dennis spunea...

eu am facut ce ai scris tu, dar fara www. nu ma trimite la domeniu. conteaza si ordinea in care le efectuezi?