sâmbătă, 2 februarie 2008

Studentele Frantuzoaice si Prostitutia

Daca vreti sa mergeti in Franta pentru studii ar trebui sa va ganditi de doua ori. Au aparut doua carti in aceasta tara care au provocat un scandal gigantic. Chiar si guvernul a fost nevoit sa se atace singur datorita unei "lipse re reactie" fata de situatia care este prezentata in ele. Aceste doua carti au ca subiect comun prostitutia in randul studentelor. Mai intai avem o carte a Laurei D, numita "Mes cheres etudes" (Studiile mele scumpe). Tanara are doar 19 ani si s-a lovit cu situatia in care parintii nu au putut sa ii plateasca studiile. Ea a trebuit sa isi caute de lucru (multe cazuri asa si in Romania nu?) si studenta a gasit un post de telefonista. Cum era de asteptat, nu au ajuns banii pentru toate cheltuielile si nici de ajutor social nu putea beneficia. Lovita de situatie a ales sa se prostitueze. Tanara Laura primea cam 400 euro pe intalnire si clientii erau de obicei barbati bogati si INSURATI care cautau sa faca o partida mica cu studente. Racolarea se petrecea bineinteles prin Internet.

Acum, ca sa fie totul si mai interesant, comform SUD Etudiant, Laura este doar una din cele aproximativ 40.000 de studente care practica si prostitutia. Politia zice ca sunt doar 20.000 dar chiar si asa e cam mult nu? A doua carte se numeste "Prostitutia studenteasca la ora tehnologiilor de comunicatii" si este practic o ancheta realizata de Eva Clouet. Ironic, si ea este o studenta, la sociologie, care a dorit sa afle de ce alte colege se apuc de prostitutie. Totul devine si mai interesant cand aflam ca exista site-uri si forumuri exact pe acest domeniu. Cererea este din ce in ce mai mare si oferta este pe masura. Cat de trist poate fi sa trebuiasca sa te prostituezi ca sa poti sa faci o facultate? Si in Romania sunt sigur ca exista astfel de cazuri si e ceva total anormal oriunde ai trai! Din nefericire, nu prea intereseaza pe nimeni daca ai sau nu ai bani sa faci o facultate!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Trist e putin zis...se intampla peste tot dar ceea ce frapeaza e faptul ca unele chiar sunt nevoite sa se vanda intr-un fel sau altul...viata e dura!

Si eu sunt studenta, la o facultate respectabila chiar si nu vreau sa ma gandesc ca intre colegele mele ar putea exista un astfel de caz...

Adrian spunea...

Din nefericire chiar pot sa iti spun ca nu ai de unde sa stii! Eu am vazut destule personal la facultati respectabile deci nu pot sa zic ca as avea macar putin curajul sa garantez asta sau sa spun ca nu exista facultate fara un astfel de caz. Te poti prostitua in diferite moduri nu cu Laura de mai sus!