sâmbătă, 20 iunie 2009

Muzica Zilei - Ruslana

O mai tineti minte pe Ruslana? Cea care a castigat Eurovision-ul in 2004 cu melodia Wild Dances. Mi-am adus aminte de ea din intamplare si uitandu-ma pe youtube am dat un search la melodia Dance with the Wolves. Sincer mie asta imi place cel mai mult de la ea, nu stiu de ce. Muzica zilei vine astazi din Ucraina de la Ruslana Stepanivna Lyzhychko. Dance with the Wolves:

Cat Castiga Bacauanii?

Din intamplare, citind presa am gasit un articol interesant despre Bacau si cat se castiga in acest oras. Comform statisticilor, citez:
Adrian Craiovan (director RAGC Bacau) - 205.000 ron (150.000 lei pe an salariu, 55.000 prima) - la nivel de 2007
Elena Zara (Consiliul Judetean) - 136.357 ron anual, jumatate salariu, restul sporuri, indemnizatii, prime)
Olga Haineala (Consiliul judetean) - 96.000 ron anual
Gheorghe Hura (subprefect) - 89.294 ron anual
Cornelia Gireada (director urbanism) - 70.000 ron anual
Petru Haineala (seful Apa Serv) - 64.000 ron anual
Dragos Benea (CJ) - 63.372 ron anual
Ovidiu Popovici (secretar Primarie) - 60.000 ron anual
Romeo Stavarache (primar) - 59.923 ron anual

Mi se pare interesant ca aceste statistici arata un castig mai mare al consilierului judetean in comparatie cu primarul. Pana si secretarul de la primarie cica ar castiga mai mult decat primarul. Este putin cam ciudat nu? Oricum, Bacaul e un oras plin de bani care incetul cu incetul se duce spre 2 paturi sociale: oameni saraci si oameni bogati. Cei de mijloc incetul cu incetul se duc in una din astea 2 directii.

Articolul integral il puteti citi in Bacauan.ro AICI.

miercuri, 17 iunie 2009

Muzica Zilei - Alexander Ryback - Castigatorul Eurovision 2009

Abia acuma am apucat sa ascult cu atentie melodia care a castigat Eurovision-ul anul asta. Tre sa recunosc ca Alexander Ryback este chiar interesant. Mai jos puteti asculta Fairytale, melodia castigatoare Eurovision 2009, reprezentatia dupa ce s-a anuntat ca a castigat. Uitandu-ma putin pe net am aflat ca Ryback e de fapt violonist, cantaret, actor si compozitor. Asta ca sa nu mai mentionam faptul ca are o charisma destul de buna. Chiar imi place melodia asta. Are ceva special. E o combinatie intre mai multe elemente. Are si folk si nu doar asta. Enjoy!



miercuri, 10 iunie 2009

Vaca - Fermieri - Tarani

Stateam azi linistit si ma plimbam cu prietena si niste colege de-ale ei ca sa ii cumpere un cadou dirigentelui lor, prietena mea fiind in clasa a doispea, crispata si cu gandul la Bac-ul ce se apropie rapid. Lasand asta la o parte (oricum e si o mica obsesie/problema de-a mea) stau linistit la o limonada, rupt de caldura de afara si ma uitam putin la televizor. Am vazut o stire mare, ceva de genul "Fermierii la Bucuresti". Mi-am dat seama (nu era sunet la televizor ci doar scris) ca era vorba de un mars al fermierilor in Bucuresti. Partea amuzanta este ca acesti indivizi au adus o vaca si au vrut sa o bage in curtea Ministerului Agriculturii. Oare cu care parte a capului au gandit acesti oameni? Cu siguranta nu cu cea care functioneaza.

Ajungand acasa, pe langa faptul ca tricoul meu din negru s-a transformat in alb de la transpiratie (stiu ca nu e placut dar arata cat de cald a fost) am vazut pe net citate si mai interesante in legatura cu acest incident. Pe Ziua.Ro prima propozitie este "Imbranceli, tipete, tractoare, un cosciug si o vaca care nu a mai rezistat imbulzelii!" Am inceput sa ma amuz singur. Presupun ca singura implicata civilizata din tot conflictul a fost vaca. Vaca a lesinat, poate se facea saraca pentru a nu se face de rusine si mai mult. Apoi, pe Cotidianul.ro aflu ca Mircea Ciurea (presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania) declara:
"Suntem ţinuţi ca nişte animale în ţarc, încercuiţi şi busculaţi de jandarmi. Fermierii francezi au voie să protesteze pe Champs Élysées în Paris, iar noi suntem trataţi ca vitele"
Sincer, ma indoiesc (poate gresesc) ca fermierii francezi vin cu vitele dupa ei si vor sa le bage in curtea oricarei institutii. Din punctul meu de vedere tot acest mars de protest, sau ce o fi fost, e doar o dovada de lipsa de civilizatie acuta. La urma urmei tot ce s-a rezolvat este o denigrare a imaginii Romaniei. Fermierii vor ce vor dar tot ce reusesc este sa se apropie de conceptia de taran (nu cea din DEX ci cea figurativa). Sunt dezamagit sincer de c am vazut. Nu stiu cine a fost cu ideea sa vina cu vaca dar cu siguranta acea persoana nu este demna de a avea un post de conducere de orice tip.