marți, 2 decembrie 2008

Politica Amuzanta in Romania

Trebuie sa recunosc ca aceste alegeri m-au amuzant enorm de mult. Nu am apucat sa votez pentru ca am iesit in oras si m-am simtit foarte bine deci nu regret nimic. Nici daca as fi votat nu as fi avut cu cine. In colegiul meu erau doar oameni care nu ii cunosteam si cei care ii cunosteam erau indivizi in care sincer nu as avea incredere ca m-ar reprezenta pe mine in acel parlament. Oameni de afaceri care sigur ar fi urmarit mai mult sa se ajute pe ei. In fine, nu asta m-a amuzat.

M-a amuzat faptul ca PSD+PC au castigat practic alegerile. Apoi, datorita unui miracol al redistribuirilor, PD-L a ajuns sa aiba mai mult locuri si in Camera Deputatilor si in Senat. Nu cu mult, dar totusi mai multe. Asta ne cam face sa punem intrebari. In orice caz, am ras mult la aceste alegeri pentru ca pur si simplu este clar ca populatia tarii nu are deloc incredere in politicieni. Urmeaza vremuri grele din multe puncte de vedere. Avem de vazut negocieri si o formare a guvernului. Cu toate astea, viitorul Romaniei nu pare a fi pe maini prea bune. Din cunostintele mele nu am vazut nici un sistem electoral asemanator cu cel care este in Romania. E posibil sa gresesc, recunosc ca nu stiu prea multe despre asta dar totusi, nu e cam ciudat ca oamenii care au fost votati de majoritatea oamenilor sa nu ajunga in parlament in numar mai mare? In orice caz, exista si un lucru bun in aceste alegeri! Macar Vadim Tudor nu a ajuns in parlament si nimeni din PRM nu a reusit asta. Sunt nationalist dar decat Vadim mai bine nimeni.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu to la manarii m-am gandit prima data.

Adrian spunea...

Sincer nu m-am gandit la manarii. M-am gandit la faptul ca poate tot sistemul a fost construit in asa fel incat sa avantajeze anumite miscari de trupe