duminică, 8 iunie 2008

Motor Bikers Party Bacau 2008

A fost si s-a terminat si Motor Bikers Party Bacau 2008 si am ramas din nou cu aceeasi impresie ca anul trecut: an de an parca e mai rau. Vineri seara m-am simtit ca si cum as fi la un picnic in familie dar pe seara a inceput sa fie o atmosfera mai interesanta. Cateva burnout-uri si un concert Desperado care inca ma intreb ce cauta la un festival de motoare. In schimb baietii au spus un mesaj care ar trebui respectat de toata lumea: aveti grija de motociclisti pe sosea! O masina daca se loveste de o masina nu e asa tragic exista sanse sa supravietuiesti. O masina daca se loveste cu un motor, mai ales la viteze mai mari, cei din masina au sanse sa scape lejer pe cand motociclistul nu prea. Deci aveti grija de motociclisti pe sosele! Apoi sambata am apucat sa vad doar 2 concerte pentru ca nu am fost chiar atat de atent. Primul o formatie care zicea ca interpreteaza ska si era punk toata ziua si a doua care este Sanctuar din Timisoara, o formatie care canta binisor si chiar sunt cam singurii care aveau ce cauta la un festival de motoare din punctul meu de vedere. Oricum, 20 RON pe care nu i-am irosit (pe langa alte zeci de RON platite pe bautura, mici, hamsii si cartofi). Probabil cel mai frumos moment a fost cand ma plimbam si pentru aproximativ o ora am simtit acea atmosfera veche pe care o simteam in Bacau la motoare cu ani in urma. Si apoi o retragere pe insulita (cei din Bacau si cei care merg la festivalul Motor Bikers Party din Bacau stiu) unde cu un bidon de bere si 2 prieteni am stat si am glumit pana cand am plecat acasa. Ah, si focul de artificii a fost dezamagitor!

Observ ca tot mai multa lume incepe sa isi cumpere motoare de viteza, puternice si din ce in ce mai putine clasice vad an de an. De asemenea, anul viitor as sugera sa se puna un anunt la intrare: "Scuterele nu sunt Motoare!". Ah, si nici bicicletele plus un "Interzis Cocalari!" Oricum, s-a intrat si pe gratis sambata, bineinteles, s-a baut bine, s-a mancat bine si per total m-am simtit foarte bine cu toate ca mi-e atat de dor de atmosfera si oamenii din anii trecuti, ca sa nu mai spun ca chiar as vrea niste formatii bune sa cante la motoare si in Bacau plus sa nu se mai puna muzica gen Tina Turner la artificii. Oricum, trebuie si o dedicatie pentru toti care apreciaza motoarele clasice si tot ce inseamna ele. Ascultati un Cargo - Calare pe Motoare:

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu si eu traiesc mereu cu impresia ca a fost mai bine in trecut. Dar daca vii din Bucuresti in schimb, mai trebuie pus in calcul si componenta drum. Eu am facut 600 km ca sa ajung si sa ma intorc Sambata, asa ca macar m-am bucurat de drum si deci nu regret nimic.

Adrian spunea...

Da, sunt de acord, macar drumul a fost enjoyable :) Si la capitolul concert ca am zis ca ai scris pe blogul tau, Santuar au fost interesanti Sambata, in rest nu prea si nici heavy drinking nu prea era!