sâmbătă, 22 martie 2008

Rapid - Steaua - Inca un scandal

Fotbalul din Romania este foarte interesant chiar daca esti fan sau nu. Derby-ul Rapid - Steaua este dovada clara a acestui lucru. Toata lumea vorbeste, toata lumea isi da cu parerea si oficialitatile fac ce stiu cel mai bine: amana deciziile. In asteptarea deciziei (care probabil va fi victoria Stelei cu 3-0) rapidistii isi sustin punctul de vedere si stelistii la fel. Adevarul este ca e foarte ciudat ce s-a intamplat. Trebuie precizat faptul ca Rapid conducea cu 1-0 prin minutul 73 si atunci mi s-ar parea atat de ilogic ca un fan rapidist (pentru ca din tribuna Rapid-ului au venit obiectele aruncate) sa arunce cu brichete si alte obiecte inspre teren. Rapidul castiga acasa in ritmul in care se desfasura meciul si atunci de ce sa risti ca echipa ta favorita sa piarda? S-a anuntat pe tot stadionul ca daca se mai arunca cu obiecte in teren meciul va fi oprit. Acuma bineinteles ca toata lumea se gandeste la o conspiratie legata de Gigi Becali si arata lumea cu degetul inspre el. Chiar daca a fost un stelist infiltrat in galeria Rapid-ului (asa cum se presupune) si acesta a inceput sa arunce cu obiecte, tot este ciudat faptul ca un singur om putea sa aiba atata precizie in aruncare incat sa il loveasca pe arbitru si apoi sa mai arunce iar, cu alte obiecte si sa treaca tot pe langa arbitru. Cu siguranta au aruncat mai multe persoane si atunci incepem sa ne intrebam daca aceasta teorie a conspiratiei are vreo baza logica. S-au mai facut si afirmatii impotriva arbitrului Deaconu. A aparut in presa si o afirmatie a unui avocat care sustinea ca reactia arbitrului de la meciul Rapid Steaua a fost ciudata pentru ca un om care este lovit are instinctul de a se uita in directia din care a venit lovitura. Asta e doar inca o porcarie care apare prin ziare, de parca stim noi cum reactioneaza oricine cand este lovit de o bricheta in cap. Eu personal fac niste pasi in directia opusa locului de unde a venit lovitura si apoi ma uit dar nah, cica asta nu este normal. Toata lumea isi da cu parerea cand un lucru esential nu prea este discutat. Nu este normal ca sa se arunce cu ceva din tribune intr-un meci de fotbal si nu este normal sa te duci la un meci ca spectator daca faci scandal si arunci cu obiecte dupa un arbitru doar pentru ca nu ti-a convenit o decizie de-a lui. Toate scandalurile astea din fotbalul romanesc, toate afirmatiile proaste, toata mandria fara sens si lipsa unor fani bine crescuti sunt motivul pentru care nu ma mai uit la fotbalul din Romania. Ori se rejoaca meciul, ori se reia din minutul X, ori castiga Steaua cu 3-0, tot acelasi lucru o sa fie. Felicitari arbitrului Alexandru Deaconu ca a avut destul curaj incat sa opreasca un meci atat de important. Orice om normal ar fi facut la fel daca ar fi fost lovit din tribune cu ceva si apoi ar fi vazut inca o bricheta zburand pe langa el.

Acuma ca sa fie totusi si ceva comic. Uitati-va la un interviu scurt acordat de un jucator al Rapid-ului, nervos bineinteles. S-a plans ca arbitrul a plans ca o fetita si nu a fost in stare sa continue meciul. Oare nu tot jucatorii sunt mai fetite daca simuleaza niste lovituri sau sunt loviti putin si zici ca mai au putin si mor la cum fac?

Un comentariu:

Leah spunea...

da..funny micul "show" cat despre reactia jucatorilor care fac precum niste fetite knd sunt putin loviti..mna...teatrul te ajuta in viata;)...orice fel de teatru:)