sâmbătă, 30 august 2008

Dacii Tunate in Romania plus Bonus

Adevarul este ca a trecut ceva timp de cand nu am mai vazut asa un clip hilar care arata cat de mare este prostia in Romania. Hai, nu am nimic cu a tuna o masina dar nu iti tunezi Dacia Berlina sau Dacia 1310 si iti imaginezi ca e BMW. Va prezint clip-ul de pe YouTube, distrati-va, radeti, faceti misto si apoi plangeti pentru ca din ce in ce mai multe astfel de specimene pot fi vazute in Romania, tara noastra iubita.Veti vedea cateva masini care cu siguranta va vor face sa ziceti ca ce ati vazut pana acuma e mic copil. Dacii tunate in Romania plus bonus:

vineri, 29 august 2008

Ce S-a Mai Cautat

De mult nu m-am mai uitat ce s-a cautat pe Google pentru a se ajunge pe blog-ul asta. Mereu ma fascineaza acest algoritm de cautare al Google care da gres in asa un hal. In fine, hai sa vedem cu ce m-am distrat cand m-am uitat la cautarile din ultimul timp.

Pentru prima data cel mai cautat termen este "pastila de slabit". Nu avem doar o pastila de slabit ci Si Viagra si Pastila de Slabit. Apoi avem "muzica de petreceri". Am o senzatie ca ati cautat manele dar din nefericire ati gasit alta Muzica de Petreceri. Apoi avem "mall Bacau". Ma bucur sa zic ca avem si Arena Mall si Noaptea Reducerilor - Arena Mall Bacau. Urmatorul termen este mai interesant: "Andreea Marin Sani". Putem sa il punem in aceeasi categorie cu "Andreea Marin Goala" si "Sex cu Andreea Marin" daca imi permiteti. Partea amuzanta este ca nu am scris niciodata despre Andreea Marin si singurul post in care apare este Cine este Ana Maria Prodan. Se pare ca sanii sunt la putere ca mai avem si "Poze cu sani Nicoleta Luciu". Nu avem poze cu sanii ei ci doar o declaratie de-a dansei: "Din cauza sanilor am mers cocosata!"

Acum ca avem cate ceva din ce s-a cautat si am omis anumiti termeni care chiar is aveau sensul, hai sa vedem ce chiar nu avem pe blog. Acestia sunt termeni cautati pe google si care au dus spre acest blog si chiar nu imi dau seama de ce: "jocuri cu prezervtive" (ciudat), "imi tot rod unghiile" (mai, poate e doar lipsa de Calciu sau stres), "Cristina Rus Sex" (mai face si ea din cand in cand cu siguranta), "cum se pune un prezervativ pe p@#$" (daca ai folosit cuvantul ala in cautare ar trebui sa stii deja cum), "visez ca ma blochez in lift" (eu nu), "fut@# camin MD" (mai am fost si eu la unul dintr-astea sper ca nu apar pe vreun filmulet undeva), "cu p@#$ la soare" (ce bine e), "tratamente pentru cresterea sanilor" (nu am nevoie - incearca un site de specialitate), "filme cinematograf Arena Mall Bacau" (nici macar nu exista cinematograf inca la Arena Mall Bacau) si muuuulte altele.

Tot PS2-ul Mai Convenabil decat PS3

Observ mai multi care se gandesc daca sa isi cumpere un Playstation 3 sau nu. Din punctul meu de vedere raspunsul este un Nu categoric pentru ca nu are sens sa cumperi o consola pe care (in special valabil pentru romani) nu poti juca decat jocuri originale si care pur si simplu are prea putine obtiuni in materie de jocuri. Singurul avantaj adevarat ar fi faptul ca vine inclus cu un Blu-Ray player dar chiar nu prea ai ce sa te joci pe el. M-am uitat putin la o lista de jocuri pentru PS3 si sincer, sunt mult prea putine. Mai degraba un XBox 360. Tehnologia este cat de cat similara (debatable) dar exista mult mai multe jocuri dintre care se poate alege. Acuma, din toate astea parca solutia cea mai buna de sa fie PlayStation 2-ul. Cam toate jocurile ce se vor lansa anul asta vor fi si scoase in variante pentru PS2. Abia de anul viitor se crede ca nu se vor mai scoate jocuri pentru PS2 si se va opta doar pentru PS3 si XBox 360. Si totusi, exista mii de jocuri ce poti sa le joci pe PS2 si o mana de jocuri pentru PS3. De ce vrea lumea PS3? Doar pentru fite?

Am fost putin in Iasi la Mall-ul exact de langa gara si la etaj exista o zona de joaca pentru copii. Acolo am vazut si 3 PS3-uri. Am stat putin, m-am uitat, nici un copil nu se juca pe ele. Comparativ am intrat intr-o sala de jocuri care avea numai PS2-uri si 1 PS3. PS2-urile erau pline si la coada de asteptare dar PS3-ul nimic. Chiar sunt curios ce parere are lumea. Se merita un PS3?

duminică, 24 august 2008

Noaptea Reducerilor - Arena Mall Bacau

Stiu ca am intarziat cu post-ul asta pentru ca noaptea reducerilor la mall a fost pe 22 August. Cu toate astea cred ca este interesant faptul ca inca odata constientizam (cei care chiar sunt atenti) o tehnica atat de des folosita in Romania incat mi-e greata de ea. O noapte a reducerilor la toate magazinele din mall suna ca un paradis nu? Bineinteles ca erau acolo atat de multi oameni incat cu greu faceam slalom printre ei. Era planificat si concert Cristina Rus (la care am facut ca un fan adevarat - am plecat exact cand a inceput ea sa cante) si destula publicitate incat sa vezi tone de oameni.

Prima impresie a fost ca media de varsta in Arena Mall a scazut brusc la 14-15 ani si un dezgust clar cauzat de copilasii mamei care umblau cu milionul in mana dandu-se mari ca sunt in mall si cumpara de la reduceri. Apoi am observat partea a doua, acea tehnica de vanzari superba, reducerile inexistente. Foarte multe produse in diferite magazine pe care scria reducere si aveau exact acelasi pret cu o zi inainte. Suna bine nu? Reducere 30% dar acelasi pret ca inainte cu o zi. Erau atat de putine locurile in care reducerile chiar erau adevarate si acolo erau de 10%, maxim un 20% si doar o esarfa care era la 70%, probabil pentru ca chiar nu se cumpara deloc respectivul model.

In orice caz, felicitari Arena Mall si comercianti din Arena Mall pentru Noaptea Reducerilor de August!

Games Box Ro

Exista foarte multe site-uri cu jocuri online si asta pentru ca foarte multa lume cauta asta. E usor sa te relaxezi putin si sa joci un joculet flash simplut sau poate chiar unul greu. Problema insa este ca foarte putine site-uri pot fi catalogate ca avand tot ce si-ar dori mai multa lume. Eu personal m-am oprit la un singur site de jocuri online, unul care chiar imi place si sincer ma distreaza. Este vorba despre Games Box, un site pe care gasesti tot felul de jocuri distractive. Categorrile sunt aventura, lupte - batai, carti, jocuri, actiune, papusi, puzzle, masini, sport si diverse. Sunt numeroase jocuri, unul din preferatele mele fiind Manole, foarte distractiv si muzica face totul.Oricum, gusutirle la capitolul jocuri online sunt diferite de la jucator la jucator asa ca cel mai bine ar fi ca sa incercati si voi sa vedeti ce va place. Chiar aveti de unde sa alegeti. Vizitati Games Box.

sâmbătă, 23 august 2008

De ce Long Tail Keywords?

Profesionistii in marketing online si cei care castiga multi bani din Adsense se orienteaza foarte mult spre ceea ce este cunoscut sub termenul de "long tail keywords". Multi dintre voi probabil stiti deja despre ce este vorba, in timp ce altii nu au auzit deloc si SEO-ul facut de ei se bazeaza pe cuvinte cheie de lungimi normale. Haideti sa discutam putin despre ce este vorba si de ce ar trebui sa folositi cuvinte cheie lungi in optimizarea blog-urilor sau site-urilor voastre.

Aceste cuvinte cheie lungi, long tail keywords, sunt acele "Fraze" formate din 3-4 cuvinte si de obicei discutam de ceva specific produsului vandut sau topic-ului principal al site-ului. De obicei un client va cauta ceva mai specific pentru ca stiu exact ce cauta si ce vrea sa cumpere. In aproape toate cazurile un astfel de long tail keyword se converteste mult mai mult intr-o vanzare in comparatie cu un search normal. In acelasi timp vom vorbi si de trafic mai mult spre un site.

Se observa ca foarte multi incearc sa obtina un rank cat mai mare cu niste cuvinte cheie scurte. Daca se reuseste asa ceva se va obtine bineinteles un trafic mai mare venit din motoare de cautare. Partea care este de obicei neglijata este legata de faptul ca este mult mai usor sa obtii un rank bun cu un long tail keyword decat cu unul normal. Sa discutam putin pe niste termeni exacti, pe care ii foloseam la un moment dat. Cu toate ca statistica se poate sa se fi schimbat, nu o luati in nume de rau ca asta era in momentul respectiv. Keyword-ul "Fitness" era cautat de 2260 de ori la momentul in care facusem research-ul. Pentru a putea obtine un rank mare la acest cuvant este foarte dificil, fiind atatea site-uri care trateaza acest subiect. Asta pentru ca erau 3.9 milioane de site-uri care erau gasite in google la acel cuvant cheie. In acelasi timp, daca am fi cautat "women's bodybuilding poses" vorbeam de doar 32 de cautari pe zi dar numai 6 site-uri care sunt optimizate pe acest keyword. ATENTIE! La orice search in google mai intai se cauta keyword'ul compus si apoi related searches care sunt incluse automat in cautare si seamana cu ce se cauta. Rezultatele cautarilor erau cam de 50,000 dar numai 6 exact cu acest keyword. Daca se face o optimizare buna pe o pagina dupa acest long tail keyword era garantata pagina 1 in google. Din cele 32 de cautari putem fi fericiti si cu 15 daca intra pe site-ul respectiv. Cu 10 astfel de long tail keywords putem obtine un trafic constant de 150 de vizitatori pe zi, nu? Apoi ne puteam orienta spre un alt cuvant, "Extreme fitness women", care avea 24 de cautari si doar 4 pagini in Google indexate.

In timp ce se face aceasta optimizare bazata pe long tail keywords, incetul cu incetul tot mai multe pagini sunt indexate de Google si se creste indirect si rank-ul la alte cuvinte cheie care vor fi folosite oricum in paginile voastre, chiar daca focus-ul principal este pe long tail keywords. In cazul de mai sus asta va include termeni ca "fitness models", "lose weight", "fitness", "fitness training", "fitness tips", "female fitness" si asa mai departe. Folositi aceste long tail keywords mai intai si daca sunteti seriosi in facut bani pe net din Adsense sau vanzari de produse, va recomand din toata inima sa folositi WordTracker, cu toate ca este un serviciu platit. Puteti obtine un research foarte bun de acolo asupra ce cuvinte sa folositi in optimizarea paginilor voastre.

joi, 21 august 2008

Vama Veche Versus Costinesti

Vacanta la mare de anul asta am facut-o in doua locuri, una dupa alta. Prima data am fost in Vama Veche, vreo 4-5 nopti si 2 nopti in Costinesti. Acum ce pot sa zic? Anul trecut nu am fost decat 1 zi in Vama Veche si vreo 7 in Costinesti si m-am simtit foarte bine. Motivul principal a fost White Horse-ul si un grup de Timisoreni cu care ma intelegeam bine si stateam noapte de noapte acolo. Acuma in schimb a fost alt grup, unul in care eu sunt relativ nou si nu prea cunosc lumea. Din aceste motive, plus altele adunate mai personale, au fost si momente rele dar si bune. Pot zice ca excursia a inceput prost si s-a terminat bine!

Lasand astea la o parte, discutia este Vama Veche versus Costinesti. Am fost in timpul festivalului Folk You, exact inainte de StuffStock. Concertele au fost geniale, din punctul meu de vedere in special Tapinarii, Ducu Berti, Mihai Margineanu, Daniel Iancu, Emeric Imre si Mircea Baniciu. E adevarat ca nu am fost chiar la toti dar se scuza, erau altele la mijloc. Acum, Vama Veche prezenta clar atmosfera mai buna, mai relaxata decat in Costinesti unde parca era o mare de tineri ascultatori de manele si house reuniti brusc pe aceeasi plaja. Cat de frate am auzit pe acolo, frate, nici nu imi vine sa cred, frate! In Vama clar alta atmosfera dar ce s-a intamplat cu preturile? Totul exagerat de scump in Vama Veche, cum a spus un prieten, parca Vama a devenit o Mamaia a saracului!

Apoi am ajuns in Costinesti cu speranta ca White Horse este la fel. Ei bine, NU! Am fost in mijlocul saptamanii acolo deci nu putem spune ca era weekend si multi oameni sau ceva. Era doar plin de oameni care nu prea aveau ce cauta acolo si o atmosfera care nu avea ce sa caute in acel loc. Abia pe la 2 noaptea a inceput sa fie mai interesant si sa ma simt bine, de fiecare data. Noroc de rasaritul de pe dealul de la hotelul Forum ca altfel ar fi fost trist!

Acum din punctul meu de vedere, intre statiunea Mega Giga Discoteca Tineretului (ca numai asta auzi) si Vama Veche as alege oricand Vama Veche dar ATENTIE! Ospatarii sunt de tot cacatul, sincer, in special la Corsar si la Canapele. Pentru cei ce nu au fost inca in Vama Veche pana acuma, duceti-va pentru ca acum e momentul!

miercuri, 20 august 2008

Cum sa Devii un Scriitor mai Bun?

Recent ma uitam pe net la tutoriale, tips and tricks si in general sa vad ce mai zice lumea mai mare din SEO si din intamplare am ajuns sa citesc si blog-ul lui Brian Clark (tipul din poza) legat de copywriting. Probabil unii din cei interesati de acest domeniu au auzit de el cu toate ca ma astept ca majoritatea nu au auzit de ei si se orienteaza mult mai mult spre persoane ca QuadZilla care publica informatii legate de Black Hat SEO. Oricum, revenind la topicul in discutie, Brian Clark a scris un mic articol despre cei 10 pasi necesari pentru a fi un scriitor mai bun AICI.

Am apreciat mult aceste 10 puncte pentru ca scot in evidenta ce este cu adevarat necesar in site-uri personale pe Internet, in ceea ce ar trebui sa fie un blog si nu numai. Tot domeniul Copywriting este foarte vast si unii ajung sa se specializeze pe anumite domenii tocmai pentru ca este dificil sa fii un copywriter bun pentru toate. De exemplu, daca eu nu am nici o treaba cu medicina nu prea o sa am cum sa scriu despre medicina si mai ales intr-o alta limba. Este adevarat ca putem sa devenim mai buni in scris doar prin a scrie mai mult si acest mic fapt nu este valabil doar aici. Prin a face mai mult din orice activitate, devenim mai buni la ea. Nu cumva chiar si daca faci sex mai mult o perioada devii mai rezistent si atunci cand ai o pauza se pierde o parte din rezistenta?

Din punctul meu de vedere este foarte simplu cand vine vorba despre a scrie pentru blog-uri. Daca nu crezi in ce scrii nu mai scrie pentru ca se simte si vizitatorii revin si stau pe site-ul tau doar daca gasesc informatie care este interesanta pentru ei. Chiar daca este interesanta se simte cand e scrisa doar pentru bani si atunci numarul vizitatorilor cu adevarat legati si care apreciaza ce scrii se micsoreaza brusc. Invatati SEO, cititi cat mai mult dar nu neglijati scrisul din placere, in special cand e legat de blog-uri si rezultatele vor fi mult mai mari decat daca ati face un blog despre ceva ce nu stiti deloc!

Sighisoara 2008

A trecut destul de mult timp de cand nu am mai postat nimic dar asta pentru ca am avut o vacanta prelungita cauzata de diferiti factori. In fine, de acuma o sa va plictisesc mai des si incep cu Festivalul de Arta Medievala din Sighisoara 2008. Stiu ca s-a tinut la sfarsitul lui Iulie si acuma suntem la sfarsitul lui August dar abia acuma am apucat sa povestesc cate ceva despre el. Festivalul este mul mai civilizat decat in alti ani si asta probabil si datorita faptului ca exista o taxa de intrare in cetatea Sighisioarei si nah, cam acolo vrei sa mergi de fapt.

Am stat in camping Aquarius, la casute nu la cort. E un loc bun pentru un astfel de trip dar cu dusurile era cam dificil sa te descurci din nefericire pentru ca erau doar 2 (unu de baieti - unul de fete) pentru toate cabanutele si pentru cine statea cu cortul. Bineinteles ca erau foarte multi cu cortul.

Festivalul in sine a fost destul de dragutz dar asta nu datorita concertelor. Bineinteles ca au fost si momente frumoase cu muzica medievala si formatia Eternum m-a impresionat foarte mult. La fel si Radu Gheorghe care a facut un spectacol reusit. A fost si un spectacol de foc interesant si nu numai. Oricum, Sighisoara suprinde prin propria-i viata si exact cum te-ai astepta au existat studenti cantand la chitari peste tot, la vioara chiar si intr-o seara si un tip la contrabass.

Singurele probleme sincere au fost cu locuitori ai Sighisoarei, care nu ma asteptam sa fie asa tupeisti, probabil manelisti care se bucurau ca au cum sa se ia de oameni care nu vor scandal. Pe mine de exemplu m-a oprit un tip cu camasa descheiata sa ma intrebe dracu stie ce pentru ca nu am inteles. Tind sa cred ca norocul lui a fost faptul ca cineva (stim noi cine dar nu putem sa spunem in public :)) m-a tras de mana sa mergem mai departe cam in momentul in care mi s-a incordat pumnul sa porneasca spre fata lui. Dupa aceea bineinteles ca tot cu tupeu ala cu replici de genul "Ai grija ca iti dau una de xyz!"

In fine, un festival foarte frumos cu amintiri foarte placute, unul care poate ar fi fost mai reusit daca nu veneau sa cante oameni care nu aveau ce sa caute acolo (muzica tiganeasca - chiar daca cu jazz - la festival de arte MEDIEVALE?). Sa vedem ce va fi la anul!

PS: O sa postez cum reusesc sa transform filmuletele 2 filmari mici cu Eternum cantand 2 pasaje din melodii de la Celelalte Cuvinte! Reveniti maine, cel tarziu poimaine pentru asta!